Lette opp en oppskrift på nettet, og sørget for å ha alle ingredienser i hus ;)
4 porsjoner
1-2 auberginer eller 6 poteter i skiver (jeg valgte bare aubergin denne gangen, men tror det blir begge deler neste gang)
margarin
margarin
Del auberginen i tykke skiver og ha godt med salt på dem. Legg dem i et dørslag i ½ time slik at de får svettet.
Skyll auberginen og klapp skivene tørre med husholdningspapir.
Stek aubergine eller potetskivene gyldne i margarin. Legg dem etter hvert over i et ovnsfast fat.
Kjøttsaus:
1 stor løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket (jeg brukte bare hvitløkspulver istedet..)
margarin
500 g karbonadedeig eller grovmalt lammekjøtt
3 tomater hakket (jeg brukte en boks med hakkete tomater)
3 ss tomatpure
2 ts oregano
1 ts kanel
1 ts salt
½ ts pepper
Fres finhakket løk og hvitløk blankt i en stor stekepanne eller tykkbunnet kasserolle. Ha i karbonadedeigen eller lammekjøttdeigen og brun den sammen med løken. Bruk en gaffel til å dele opp kjøttet slik at det blir finkornet.
Ha i tomater, tomatpure og krydder, kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
Smak til med krydderet og fordel kjøttsausen over auberginene i fatet.
Ha i tomater, tomatpure og krydder, kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
Smak til med krydderet og fordel kjøttsausen over auberginene i fatet.
Hvit saus:
3 ss margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
2-3 egg
1-2 dl ost, revet
½ ts salt
1 krm pepper
½ ts muskat, revet
4 ss parmesanost, revet (droppet denne..)
Smelt smør eller margarin i en kjele og tilsett hvetemelet, rør godt og la surre et par minutter på middels varme. Tilsett melken litt og litt av gangen mens du rører kraftig slik at du ikke får klumper (varm gjerne melken først - da blir den lettere å røre inn).
Kok opp og la småkoke i fem minutter. Smak til med krydder.
Ta sausen av varmen og rør inn osten først og de sammenvispede eggene til slutt. Fordel sausen i fatet og dryss med parmesan.
Kok opp og la småkoke i fem minutter. Smak til med krydder.
Ta sausen av varmen og rør inn osten først og de sammenvispede eggene til slutt. Fordel sausen i fatet og dryss med parmesan.
Stek moussakaen i ovn ved 180 grader i ca 45 minutter.
Serveres med en gresk salat og tzatziki.
Serveres med en gresk salat og tzatziki.
(Glemte å ta bilde av det ferdige resultatet da...)
Vidar er ikke veldig glad i aubergin, men tror han likte maten ;) Men ble litt lite krydder etter vår smak, så skal nok være litt mer vågal neste gang - nå fulgte jeg oppskrifta til punkt og prikke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar